Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/mphp/Database.php on line 94

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/index.php on line 16
Het nieuwe platform voor en door duikers over duiken!

Over 2Dive

Wie is 2Dive?
Simpel gezegd: 2Dive is een nieuwe jonge organisatie die zich inzet voor de nieuwe generatie duikers.
Onder de nieuwe generatie duikers verstaan wij duikers die het duiken ontdekken als een relaxte en avontuurlijke hobby. Dit zijn dus ook duikers die enthousiast hun hobby met andere mensen willen delen en duikers waarbij veiligheid en het onderwatermilieu hoog in het vaandel staan, maar boven alles de duikers die genieten van elke duik en van alles wat er rondom het duiken bij hoort.

Wat doet 2Dive voor deze nieuwe generatie duikers?
Doel van 2Dive is om deze generatie duikers van meer informatie en kennis te voorzien. Bijvoorbeeld via het medium 2Dive.nl kunnen duikers al een behoorlijke hoeveelheid basiskennis opbouwen die nodig is voor het duiken en kunnen ze in contact komen met andere duikers. 2Dive wil zich met name richten op de onafhankelijke informatievoorziening en het uitdiepen van kennis met betrekking tot duiken.

Waarom is 2Dive opgericht?
Uit de praktijk hebben wij ervaren dat duikers vaak rondlopen met gedeeltelijke informatie. Duiken is een relatief jonge bezigheid waar relatief weinig onderzoek naar is gedaan. Kennis over duiken is dan ook moeilijk uit te diepen. Vaak vind je overal maar een klein deel informatie en hier kunnen heel makkelijk verkeerde conclusies uit getrokken worden. 2Dive wil graag deze kennis op een overzichtelijke manier samenbundelen zodat elke duiker makkelijk aan informatie kan komen. Daarnaast wil 2Dive zich inzetten voor de verbetering van duikopleidingen, helaas zijn er nog altijd duikcentra en -scholen die vaak uit commercieel oogpunt mensen te snel brevetteren en onvoldoende kennis meegeven.

Over 2Dive.nl

Wat is 2Dive.nl?
2Dive.nl is een interactieve website die gebouwd is als uitingsvorm van 2Dive. 2Dive.nl is totaal opgebouwd volgens de filosofie van 2Dive om onafhankelijke en betrouwbare informatie te leveren aan duikers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om elk artikel op de site te voorzien van commentaar, op deze manier wordt alle informatie door een grote groep onafhankelijke duikers beoordeeld. Daarnaast kunnen duikers op 2Dive.nl gebruik maken van het online logboek en discussiëren op het forum. Zelfs is het mogelijk om een compleet blog aan te maken in het duikersblog dat eveneens te vinden is in het interactieve gedeelte van de site.

Wat maakt 2Dive.nl anders dan andere websites over duiken?
Wat 2Dive.nl speciaal maakt is toch wel de onafhankelijkheid en de visie achter de site. 2Dive.nl is een totaalconcept dat duikers op verschillende manieren meerwaarde kan bieden. Ook is het mogelijk om bij 2Dive een clubpagina aan te maken om zo een site voor je eigen duikvereniging te maken met alle mogelijkheden, als het makkelijk toevoegen en wijzigen van informatie, commentaren bij artikelen, het gebruik van het forum, duiklog en nog veel meer.