Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/mphp/Database.php on line 94

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/index.php on line 16
2Dive helpt je met het leren van je duiktheorie!

Duikcomputers

imageEen duikcomputer is een instrument dat tijdens je duik belangrijke gegevens over je duik laat zien en je helpt bij het plannen van een volgende duik.

Een duikcomputer is een elektronisch apparaat dat een duiker helpt bij het vaststellen van belangrijke informatie, zoals de huidige diepte, duikduur, maximaal bereikte diepte, nultijd en watertemperatuur.
Er zijn ook duikcomputers die een hoorbaar waarschuwingssignaal geven in bepaalde situaties, zoals wanneer je stijgsnelheid te hoog is of wanneer je de maximale duikdiepte hebt overschreden.
Duikcomputers heb je in een polsmodel of geplaatst in een console (waarbij alle gegevens bij de hand hebt).

Er zijn luchtgeïntegreerde duikcomputers en niet luchtgeïntegreerde computers.
Bij een luchtgeïntegreerde computer kan je op het scherm ook de flesdruk gegevens aflezen. Een luchtgeïntegreerde computer kan met de luchtdruk informatie de tijd berekenen die je met de huidige luchtvoorraad nog op een bepaalde diepte kan blijven en inspanningsniveau detecteren door het luchtverbruik te meten en dit meenemen in de decompressieberekening.