Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/mphp/Database.php on line 94

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/index.php on line 16
2Dive helpt je met het vinden van een nieuwe duiklocatie!

Duiklocaties

Algemeen: Bat Cave
Adres:
  Yukatan, Dos Ojos
Mexico
Waardering:
Algemeen:* * * *
Zicht:* * * *
Fauna:* *
Flora:* *
Uitdaging:* * * *
Gegevens:
Diepte:10 meter
Bodemtemperatuur:22 °C
Watersoort:zoet
Bijzonderheden: Getijdewater:
Stroming:
Drift duik:
Snorkel stek:
Voor alle niveau's:
Nee
Nee
Nee
Ja
Nee
Beschrijving:

Cenotes zijn ondergrondse rivieren die 65 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. In Mexico, toen nog deel van de oceaan, plofte de meteoriet neer die de dinosaurussen deed uitsterven.
Door de inslag werd het schiereiland Yucatan gevormd. Dit gebied heeft geen bergen en geen rivieren, althans geen bovengrondse. Onder de grond bevind zich een duizenden kilometers lang grottenstelsel. De plaatsen waar de grotten van boven toegankelijk zijn noemt men de cenotes, oftewel ‘heilige bronnen’ in het Maya.

Om een cenote van binnen te bekijken moet je gaan duiken, want de grotten staan grotendeels volledig onder water.

Je kan bij The Bat Cave en Dos Ojos Cenotes snorkelen, maar er doorheen duiken is natuurlijk ook geweldig. Dit is zeer indrukwekkend en dit is voor duikers zo fantastisch dat zij vaak sprakeloos zijn na afloop van de duik. Deze duik wordt beschreven als de meest indrukwekkende en mooiste duik in een grot waar dan ook op de wereld.

Bat Cave