Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/mphp/Database.php on line 94

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/blokjeom/domains/2dive.nl/public_html/index.php on line 16
2Dive interactief, geeft je duiken meerwaarde

Forum

2Dive forum index » Duiknieuws » Great Barrier Reef in slechte staat

Great Barrier Reef in slechte staat

Pagina: 1
marianne

Het gaat niet goed met het Australische Great Barrier-koraalrif. De gezondheid van het wereldberoemde natuurmonument is teruggelopen van matig naar slecht.
Dat blijkt uit een rapport van de Australische overheid, waarover media in het land woensdag schrijven.

Het Great Barrier Reef heeft de afgelopen jaren onder meer te lijden gehad onder natuurrampen als stormen en overstromingen. Zo beschadigde de cycloon Yasi in 2011 grote delen van het grootste rif ter wereld.
Het herstel zal waarschijnlijk tientallen jaren duren. Ook slagen pogingen om pesticiden en stikstof in het water terug te dringen maar ten dele en is het zeegras in zeer slechte conditie.

Het Great Barrier Reef voor de noordoostkust van Australië is zo'n 2600 kilometer lang. Het bestaat uit enkele duizenden verschillende riffen in allerlei vormen en groottes en meer dan 900 eilanden. Er komen ongeveer 1500 vissoorten voor en 400 soorten koraal. Sinds de jaren 80 is het natuurwonder al met de helft in omvang afgenomen.

In juni werd bekend dat de beslissing of het koraalrif op de Unesco lijst van bedreigd werelderfgoedlijst komt, met een jaar werd uitgesteld. Australië zou zelf tekortschieten in het beheer van het rif.
Als het Great Barrier Reef op de lijst van bedreigd werelderfgoed wordt geplaatst, kan Australië op financiële steun rekenen uit een daarvoor speciaal opgericht fonds van Unesco.

http://www.nu.nl/buitenland/3522675/great-barrier-reef-in-slechte-staat.html

Pagina: 1
+ Klik hier om in te loggen en deel te nemen aan het forum!

2Dive interactive

Welkom bij het interactieve gedeelte van .nl

Om het interactieve gedeelte van .nl te kunnen gebruiken moet je zijn ingelogd:

Klik hier in te loggen
Klik hier om jezelf aan te melden bij 2Dive.nl